Červen u CHLUPATÉ LAMY

Červnová bavlněná akce -35%

V červnu probíhala velká slevová akce -35 % na klubíčka DROPS Safran, Belle a Bomull-Lin. Tato akce se nám i Vám velmi líbila a vymysleli jste nepřeberné množství barevných kombinací. Všem moc děkujeme za nákup. Některé barvy se Vám dokonce povedlo vykoupit několikrát, ale nezoufejte, pokud jste se nestihli zásobit, další barvy jsou již na cestě. Rozhodně také nebuďte smutní, že slevová akce končí, již v červenci se na Vás zase něco chystá...

www.chlupatalama.cz-safran

 

Světový den pletení – 12.6.2021

V sobotu 12.6.2021 jsme oslavili Světový den pletení na veřejnosti. Při pletení v kavárně MaAmi v Milovicích jsem si krásně odpočinula od stresů všedního dne a popovídala si s příjemnými lidmi. Přes počáteční nejistotu jsem byla nakonec velmi ráda, že jsem se tohoto svátku zúčastnila a příští rok jdu do toho znova – vlastně doufám, že se tato příležitost bude opakovat i vícekrát než jednou za rok.

U této příležitosti jsme se rozhodli, že naši nejvíc světovou přízi AMANO Puna pošleme také do akce. Tuto přízi u nás koupíte s dopravou ZDARMA do zásilkovny. 

www.chlupatalama.cz-amano-puna

Letní klobouček z DROPS Bomull-Lin

Ani já jsem neodolala a s příchodem prvních opravdu letních dnů jsem se vrhla na háčkovaný klobouček pro svou dceru. Použila jsem přízi Bomull-Lin, odstín 03 (béžová/režná) a návod „Mara“External_link_font_awesome.svg od DROPS Design. Háčkovala jsem háčkem č. 4,5. Návod jsem pouze mírně upravila na velikost 15-ti měsíční holčičky. Vzhledem k velikosti háčku byl klobouček za jeden večer hotový.

Samozřejmě následovaly protesty princezny, která na hlavě nic mít nechce, takže jsem vyrobila ještě šňůrky, aby klobouk držel, kde má. Potřeboval by ještě namočit a srovnat, ale protože pořád svítí sluníčko, už je "v provozu". Následuje rychlá momentka, protože fotit se princezna taky nebude:)

Napsali o nás!

Koncem měsíce jsem měla příležitost poznat dvě zapálené pletařky ze sousedního města Lysá nad Labem. Strávily jsme velmi příjemný podvečer povídáním nejen o pletení, ale hlavně o přízích, klubíčkách a materiálech.

Paní Kateřina již roky píše velice inspirativní blog o pletení a svou první zkušenost s lamou krásně shrnula ve svém článku „Setkání s lamou“, který si můžete přečíst zde: https://klubkoajehlice.wordpress.com/2021/06/25/setkani-s-lamou/External_link_font_awesome.svg

Paní Hana (@hanaha671) je mimo jiné tkz. „testknitter“ pro Isabell Kraemer (@lilalu72). To znamená, že je jednou z prvních, která má tu čest vyzkoušet nové vzory, které známá návrhářka Isabell vymyslí. A pokud zabrousíte na její profil, opravdu Vám „spadne brada“. Jednou bych chtěla plést takovýmto způsobem (a takovýmto tempem:)

Přeji Vám krásné prázdniny plné inspirace,

Vaše CHLUPATÁ LAMA

Chlupata-lama-lamicka-www.chlupatalama.cz

 

Zpět do obchodu