Jarní příze nejen v akci

Pokud vyrážíte do práce okolo šesté ranní tak se mnou asi nebudete souhlasit, ale jaro opravdu přichází. Pokud překonáte těch prvních pár mrazivých hodin nového dne, pak se dočkáte příjemných teplot a i sluníčko už začíná vykukovat.

S příchodem jara máme chuť vzít útokem zahradnictví a vysadit celé záhony květin, abychom si do života vrátili trochu barev. Stejně tak je to s pletením. Po zimních měsících plných klidného pletení u krbu (ve většině případů též u roztopeného radiátoru) se těšíme na lehčí materiály a pletení u vody. Proto přinášíme přehled jarních přízí, které naleznete v naší nabídce.

Ráda bych začala přízí AMANO Chaski. Složení této příze je 60 % superwash merino vlna, 30 % pima bavlna a 10 % len. Doporučená síla jehlic je 3 – 3,5 mm (pro ponožky klidně můžete použít i 2,5 mm). Ačkoliv se jedná primárně o ponožkovou přízi, můžete z ní uplést také jarní tričko nebo lehký svetřík. Ve 100 g přadenu je navinuto 350 m a na tričko Vám tak budou stačit 2-3 přadena podle vzorku a velikosti. Ponožky (na dvě nohy) upletete z jednoho přadena.

Příze je to velmi univerzální, já sama jsem ji použila pro šátek Shawlography od Stephena Westa nebo tričko Dingley Dell od Isabell Kraemer. AMANO Chaski nabízíme v široké škále 15 barev, které se dají krásně kombinovat. 

Dalším zástupcem jarní příze, kterou bych ráda zmínila je Pascuali Nepal

Složení příze Nepal je opravdu jedinečné: 60 % organická bavlna, 28 % len a 12 % kopřivy. Touto kombinací vznikla pevná a měkká příze, která je vhodná pro lehké letní oděvy, stejně jako pro doplňky na jaro nebo podzim. V přadenu o 50 g je navinuto 180 m a doporučená síla jehlic 3 - 4 mm.

Ačkoliv jsme byli nadšení, že máme v nabídce kopřivu, výrobce Pascuali se rozhodl tuto přízi pro další sezónu upravit a kopřivu ze složení vypustit. Z toho důvodu nabízíme Pascuali Nepal v akci a to až do vyprodání zásob.

O tom, zda naskladníme novou verzi můžete rozhodnout i vy! Napište nám, jestli by se Vám líbil Pascuali Nepal ve složení bavlna + len a my se pokusíme naši nabídku doplnit i o tuto novinku.

 

Perfektní příze pro jarní pletení i háčkování je také oblíbená DROPS Belle. Ve složení 53% bavlna, 33% viskóza, 14% len se skvěle hodí k celoročnímu použití a je vhodná pro modely nošené přímo na těle. Sama jsem tuto přízi použila na háčkovanou halenku Rose Top od skvělé návrhářky, která na instagramu vystupuje pod jménem TheEasyDesignExternal_link_font_awesome.svg. 

Na tuto přízi se vztahuje bavlněná akce od značky DROPS, a koupíte ji nyní v akci o 30 % levněji. V nabídce máme 12 odstínů.

V neposlední řadě nesmím zapomenout na příze DROPS Safran a Bomull-Lin. I tyto příze nyní pořídíte v bavlněné akci o 30 % levněji.

DROPS Safran je 100 % bavlněná příze vhodná pro háčkované projekty i pletení letních svetříků. Tato příze má certifikát Oeko-Tex®, který potvrzuje její vhodnost na výrobky pro miminka a malé děti (0-3 roky).

DROPS Bomull-Lin obsahuje kromě bavlny také len a ocení ji především milovníci rychlých projektů, protože je vhodná na jehlice č. 5. Já jsem ji použila na háčkovaný letní klobouček, ale jistě si najdete i ten svůj ideální jarní projekt.

Ať už preferujete bavlnu, len nebo zůstáváte celoročně u alpaky, věřím, že si z naší nabídky vyberete. Pletení je celoroční aktivita, kterou si s sebou můžete sbalit i na dovolenou či pod stan. S přibývajícími teplotami bude určitě přibývat i outdoor pletení a já se budu těšit, že s námi budete sdílet neobvyklá místa, kde se dá plést.

Přeji Vám krásné jarní dny, 

Vaše CHLUPATÁ LAMA

Chlupata-lama-lamicka-www.chlupatalama.cz

Zpět do obchodu