Letní akce u CHLUPATÉ LAMY

DROPS Baby Merino – jemná vlna s úpravou superwash

V červenci jsme poslali do akce oblíbenou DROPS Baby Merino. Po celý červenec nakoupíte DROPS Baby Merino se slevou -30%. Tato příze je skána z jemných vláken 100% merino vlny (19,5 mikronů), získávané z volně chovaných ovcí z Jižní Afriky a Jižní Ameriky. Extra jemná a nedráždivá vlna, speciálně určená pro citlivou pokožku miminek a malých dětí. Příze je opatřena úpravou Superwash, což ji předurčuje k dennímu použití s možností praní v pračce.

Pro návody a inspiraci klikněte zde: DROPS Baby Merino

we are knitters – fuzzy vest

Během dovolené na Šumavě jsem mírně pokročila s projektem vesty od @the_knit_purl_girl. Návod je volně ke stažení na stránkách we are knitters zde: Fuzzy vest a na instagramovém profilu @weareknitters si můžete pustit povídání, jak tuto vestu plést. Návod je sice v angličtině, ale je velice jednoduchý a zvládne ho i začínající (nebo věčně začínající) pletař(ka) se základní znalosti angličtiny (stačí umět základní slova „knit“ a „purl“ a techniku ujímání).

Pletu na jehlicích č. 4,5, které zakoupíte v našem obchodě a barvu Fuzzy Yarn jsem pro mě netradičně zvolila "Pink". Vzhledem k chlupatosti klubíčka a tmavým nopkům se jedná o velice příjemný odstín, který trochu připomíná starorůžovou, takže doufám, že výsledek bude stát za to.

Příze Fuzzy Yarn má složení 40% alpaky, 41% vlny a 19% donegalu. Je nádherně měkká a i přes velké horko se nemůžu od pletení odtrhnout, jak je na dotek příjemná. V nejbližších dnech dokončím přední část a vrhnu se na záda. Doufám, že tento projekt do konce prázdnin stihnu, abych byla připravena na chladné podzimní večery.

AMANO Puna

A když už mluvím o chladnějších podzimních večerech, musím připomenout, že příze AMANO Puna nyní koupíte s dopravou ZDARMA. Jedná se o 100% alpaku v krásných barvách, kterou můžete kombinovat s AMANO Eco Puna, což je stejné vlákno, ovšem nebarvené, v přírodních odstínech alpaky.

Zajímavostí této příze je jedinečný QR kód díky kterému se můžete podívat, který farmář konkrétní alpaku chová a kdy byla ostříhána. Na stránkách můžete dále prozkoumat mapu Peru s umístěním farmy. Opravdu něco pro cestovatelské nadšence...

Vlna z lamy alpaky patří k nejkvalitnějším přírodním materiálům na světě. Vlna z alpaky je hebká, nekouše a má vynikající termoizolační vlastnosti díky kterým skvěle funguje v teplém i chladném počasí. Alpaky mají až 22 přírodních odstínů a oproti ovčí vlně jsou vlákna z alpaky 3x silnější a 7x teplejší. Pokud tedy plánujete svetr, neváhejte a pojďte se zásobit.

www.chlupatalama.cz-amano-puna (2)

 

Nezapomeňte i v létě sdílet své tvoření na Instagramu a Facebooku. Jsme zvědaví, co jste všechno vytvořili z DROPS Safran, kterou jste celý červen nakupovali v akci.

Mějte se krásně,

Vaše CHLUPATÁ LAMA

Chlupata-lama-lamicka-www.chlupatalama.cz

 

Zpět do obchodu