Prázdniny u CHLUPATÉ LAMY

DROPS Baby Merino

První prázdninový měsíc je téměř za námi a je třeba začít mírně bilancovat. Po celý červenec probíhala akce -30 % na DROPS Baby Merino. Ještě máte posledních pár dní na to, zásobit se touto jemnou, 100 % merino vlnou, která se hodí nejen na projekty pro nejmenší. V nabídce máme odstíny varianty „MIX“, což znamená, že barva je mírně žíhaná a tvoří tak zajímavý výsledný efekt.

 

AMANO Ayni a Adelpha Cowl 

Během dovolené v krásném Českém Švýcarsku jsem pokročila s projektem Adelpha cowl od Andrey Rangel. Jedná se o nákrčník z úžasně hebké AMANO Ayni v barvě paprika pletený odshora dolů, v mém případě na jehlicích 3,5. Návod je volně ke stažení zdarma na Ravelry, odkaz zde: Adelpha cowl. Zvláštností tohoto nákrčníku je, že se téměř žádné oko nepřidává, ale rozšiřuje se použitým vzorem. Já mám za sebou druhou sekci a teď se moc těším na tu třetí, poslední, která je nejzajímavější. Tohle pletení mě hodně baví, navíc jsem si na něj nechala dostatek času, takže to můžu prokládat jinými výtvory a stále je velká šance, že do podzimu bude hotový.

AMANO Ayni je hebká příze ve složení 80 % baby alpaka a 20 % hedvábí. Je lehoučká jako pírko, přesto bude krásně hřát, jelikož vlákno z baby alpaky má mnohem větší účinnost než například ovčí vlna. Svým složením se podobá prachovému peří a už pletení s touto přízí je úplné pomazlení.

www.chlupatalama.cz-amano-ayni-adelpha-cowl

DROPS Soft Tweed a #joggisgenser

Abych těch rozdělaných projektů neměla málo, nechala jsem se zlákat k dalšímu pletení pro mého syna, který to ve svých 3 letech jistě ocení. Měkké dárky jsou přece nejlepší. Dlouho jsem uvažovala, na jaký projekt použiji novinku DROPS Soft Tweed, a když jsem na instagramu viděla příspěvek od @dorotapopleta v podobě #joggisgenser bylo rozhodnuto. Má první myšlenka byla, ano, krásné, ale to nikdy do podzimu nestihnu. Příspěvek jsem pochválila a šla jsem dál. Nicméně od Doroty mi přišla motivační zpráva, že to zvládnu, že je to jednoduché a rychlé a já začala váhat. Za několik dní, kdy jsem koukala na Soft Tweed bylo rozhodnuto. Upletla jsem vzorek, který na jehlicích 3,5 skvěle pasuje, koupila návod u @strikkefruen.no (odkaz na návod v angličtině zde: #joggisgenser) a pustila se do toho. Zatím to pokračuje mým standardním, velice pomalým tempem, ale pletení mě baví a doufám, že to do podzimu zvládnu.

DROPS Soft Tweed je příze složená z 50% vlny, 25% alpaky a 25% viskózy. Upletený vzorek na jehlicích 3,5 vychází na 22 ok, jedná se tedy o DK, skupina přízí „B“. Pletení rychle přibývá, úplet hezky vzoruje díky tvídovým nopkům a je pravidelný a úhledný.

Pletení je můj sport

Na závěr samozřejmě nemůžu jinak než zmínit úžasnou pletařskou kulisu v podobě Olympijských her. Výjimečně jsem ráda, že mě děti tahají z postele velice brzo, takže mohu hned ráno zahájit fandění (a pletení). Gratuluji všem našim úspěšným sportovcům, přeji jim hodně medailí a zážitků a doufám, že mi mé časové možnosti dovolí sledovat co nejvíce sportu a při tom uplést spoustu řad.

www.chlupatalama.cz-drops-soft-tweed-fandim

Pletení a sportu zdar, nazdar!

Vaše CHLUPATÁ LAMA

Chlupata-lama-lamicka-www.chlupatalama.cz

Zpět do obchodu