Představujeme AMANO Puna Traceable

AMANO Puna Traceable

Tato příze složená ze 100 % baby alpaky je jedinečná nejen svým složením, ale také původem. Alpaka je zvíře volně žijící ve vysokohorských oblastech jižní Ameriky.  Protože alpaky žijí volně a vysoko, jsou velice nenáročné na vodu a mají minimální dopad na životní prostředí. Chov alpak má tisíciletou tradici a pro místní obyvatele je často jediným možným způsobem obživy.

Alpaky mají na nohou měkké polštářky, kterými nepoškozují půdu a pastviny na rozdíl od koz a ovcí, které mají ostrá kopyta. Okusují pouze vrcholky trav a nenarušují tak vegetaci a v neposlední řadě jsou to naprosto milá stvoření, která nás při našich cestách po Peru všude zvědavě sledovala.

Vlna lamy alpaky je jednou z nejkvalitnějších na světě. Používá se v elegantním světě haute couture, a je jednou z nejteplejších a nejjemnějších na trhu. Alpaky mají až 22 přírodních odstínů a oproti ovčí vlně jsou vlákna z alpaky 3x silnější a 7x teplejší. Navzdory svému názvu „baby alpaka“ neznamená, že je to příze z malého zvířete, ale záleží na tom, ze které části vlna pochází. Na rozdíl od klasické „alpaky“ je baby alpaka jemnější a bude mít 22 – 23 mikronů.

Když si z této příze upletete čepici, stačí Vám opravdu tenké vlákno, aby Vás dostatečně zahřála a zároveň Vám tato čepice v batohu nezabere téměř žádné místo. Nicméně pochybuji, že čepice bude v batohu, protože bude tak příjemná, že si ji necháte pořád na hlavě.

Značka AMANO využívá jedinečné vlastnosti vlákna alpaky a zpracovává ho do nádherné příze PUNA Traceable. A proč Traceable? Jedná se o jedinečný systém trasování původu vlny. Díky tomuto systému si můžete po naskenování QR kódu přes Google Maps dohledat, který farmář alpaku stříhal a jak se k Vám vlna dostala. Máte tak jistotu, že farmář se ke svému stádu chová s respektem k přírodě a zároveň si můžete alespoň virtuálně prohlédnout hory, kde se alpaky pasou.

AMANO Puna Traceable je dostupná v krásných odstínech inspirovaných peruánskou přírodou a koupíte ji pouze v našem e-shopu. Do zásilkovny Vám ji zašleme s dopravou ZDARMA! Připravte se na zimu včas a upleťte si teplý, ale zároveň lehký svetr, který zaručeně vydrží i výšlapy do těch nejvyšších hor.

www.chlupatalama.cz-puna-traceable

Přeji Vám krásný zbytek léta a pohodové pletení,

Vaše CHLUPATÁ LAMA

Chlupata-lama-lamicka-www.chlupatalama.cz

 

Zpět do obchodu