Novinky pro milovníky barevných přechodů

S příchodem podzimu je třeba zachumlat se do šátků, čepic a rukavic. Hlavně po ránu už začíná být opravdová zima, takže jistě uvítáte naše novinky. Jedná se o klubíčka od společnosti Katia, která mění barvy, takže na šálu či čepici Vám stačí pouze jedno a výsledný efekt bude velice zajímavý. Pojďme se na ně podívat blíž.

Merino Baby Degradé

Exkluzivní 100 % mulesing-free merino vlna. Merino Baby Degradé s barevnými přechody využijete pro všechny dětské projekty jako jsou deky, zavinovačky, svetříky nebo třeba spací vaky. Zrovna návod na spací vak a deku je přílohou každého zakoupeného klubíčka (pozn. návod je psaný v šesti jazycích mezi kterými bohužel není čeština, ale jedná se o jednoduché návody, takže by to měl zvládnout i začátečník).

Klubíčko má návin 660 m ve 200 g a doporučená síla jehlic je 3-3,5 mm. Pro dámský svetr velikosti M Vám budou stačit 3 klubka. Další výhodou této příze je možnost praní v pračce a sušení v sušičce při použití šetrného programu na vlnu.

Stále častěji se i na našem trhu objevují příze s přívlastkem mulesing-free. Pokud Vám nejsou lhostejné podmínky, ve kterých žijí ovečky, z jejichž vlny pletete, pravděpodobně jste se již s tímto pojmem setkali. Jedná se o dříve velmi používanou praktiku mulesingu, což je chirurgický zákrok, při kterém se malým jehňatům odřízne kůže kolem zadečku. Provádí se to za účelem prevence šíření infekce, kterou způsobují larvy much, které se v kůži mohou usadit a způsobit až smrt ovce. Pokud se farmáři o své ovečky dobře starají, pravidelně je stříhají a dbají na dostatečnou hygienu, tato praktika není nutná. Společnost Katia podporuje farmáře, kteří mulesing nepoužívají a stvrzuje to pečetí „mulesing free“.

Pandora

Tato příze složená z 58 % superwash merina a 48 % hedvábí je dostupná v limitované edici. Pandora je ručně barvená příze se zajímavými barevnými přechody. Ve 100 g přadenu je navinuto 240 m a doporučená síla jehlic je 3,5 - 4 mm. K této přízi si můžete stáhnout návod na šátek či šálu na našich stránkách.

Infinity Shawl

Tento „nekonečný šál“ je stvořený na projekty z jednoho klubíčka. Ve 150 g je navinuto 600 m, takže již z jednoho klubka vytvoříte krásný pletený nebo háčkovaný šátek. Doporučená síla jehlic je 4-4,5 mm, příp. háček 3,5. Návody, podle kterých můžete tvořit nebo se inspirovat naleznete ke stažení pod záložkou „související soubory“ zde.

Příze Infinity Shawl je vhodná na pletené i háčkované šátky, ponča, šály a další projekty na podzim a zimu. Barevné přechody jsou naprosto úžasné, a protože se jedná o 100 % merino vlnu, budou výrobky hezky hřát. Až do konce října tuto přízi koupíte za zvýhodněnou cenu!

Doufáme, že se Vám naše novinky pro milovníky barevných přechodů a duhových klubíček líbí a už nyní se těšíme, jaké další novinky Vám přineseme příště.

Přeji Vám krásný, barevný podzim,

Vaše CHLUPATÁ LAMA

Chlupata-lama-lamicka-www.chlupatalama.cz

Zpět do obchodu