Světový den pletení na veřejnosti

Světový den pletení na veřejnosti byl poprvé pořádán v roce 2005 a koná se vždy druhou sobotu v červnu. Až do nedávna jsem nevěděla, že i pletaři mají svůj svátek. Je to trochu ironie, protože pletení je většinou činnost osamělá, okolím spíše nepochopená a málokdy na veřejnosti viděná. Ani já nejsem výjimkou. Pletení na veřejnosti neodmítám, ale když si jdu sednout do kavárny, spíš si s sebou vezmu knížku. V tento den, který letos připadá na 12.6.2021, vystoupím ze své komfortní zóny a půjdu plést na veřejnost, konkrétně do kavárny MaAmi v Milovicích.  

Většinou svátky neslavím, ale letos jsem si řekla, že toho využiju a celé dvě hodiny budu věnovat pletení, povídání o pletení a možná trochu i háčkování. Kdy jindy, než v tento den, můžu doma říct, že jdu na dvě hodiny do kavárny s pletením? Kdy jindy si mohu obhájit, že se nebudu věnovat ničemu jinému než svému koníčku? Oslavuji přece světový den pletení!

Na ukázku mám nahozenou Fuzzy Vest od @the_knit_purl_girl, kterou pletu z Fuzzy Yarn od we are knitters. Další rozpracovaný projekt je háčkovaný šátek z příze Concept Soft Lino od Katia – návod na tento šátek je volně ke stažení v našem e-shopu. Ráda bych stihla nahodit nákrčník Adelpha od Andrey Rangel z Amano Ayni, ale nevím, jestli nezůstane pouze u přání. Každopádně bude na ukázku k vidění malý výrobek z Amano Awa. Všechny tyto příze jsou k zakoupení u nás na www.chlupatalama.cz.

Těším se, že se ke mně přidají podobně zapálené duše, budeme si povídat o všem, co se točí kolem klubíček, pletení a háčkování, předvedeme si novinky na našem e-shopu a načerpáme spoustu inspirace.

Přeji všem pletařům, pletařkám, háčkařům a háčkařkám krásný světový den pletení!

Vaše CHLUPATÁ LAMA

Chlupata-lama-lamicka-www.chlupatalama.cz

Zpět do obchodu