Jarní novinky značky Pascuali

Milí příznivci ručních prací,

přejeme Vám krásné jaro, které jako vždy přichází velice nečekaně a trochu nesměle se stále střídá s ranními mrazíky. Ti, co už uklidili zimní svetry je opět vytahují ze skříní a čepice jsme ještě uklidit ani nestihli. Přesto už je nutné myslet na léto a připravit si pletené či háčkované úbory, které se hodí do chladných letních večerů, na pláž k moři nebo do letního kina.

Jako první vlaštovku jsme na našem e-shopu přivítali novou značku Pascuali. Tato značka byla v našem hledáčku již velmi dlouho, protože příze, které tato firma vyrábí, splňují snad veškerá naše očekávání, tj. jsou založené na přírodních materiálech, v celé škále nenaleznete žádná umělá vlákna, vyrábějí se s důrazem na životní prostředí i sociální podmínky místních farmářů a v neposlední řadě nabízí velmi netradiční materiály, které je škoda nezkusit.

Pascuali Re-Jeans

V naší nabídce uvádíme Pascuali Re-Jeans. Re-Jeans je vyrobená z recyklovaného denimu, který se používá pro výrobu džínů. Složená je z 95% bavlny a 5% ostatních vláken. Určená je pro jehlice vel. 4,5 - 5 mm a v 50 g klubíčku je navinuto 96 m. S touto přízí se nejen skvěle plete, ale i háčkuje, protože se vlákna nemají tendenci rozdělovat, jak se to někdy děje u klasické bavlny. Tato veganská příze se perfektně hodí pro jarní i podzimní svetry, šály a další doplňky. Speciálně doporučujeme pro svetry pro muže, budou vypadat naprosto stylově a zaručeně nebudou kousat!

Re-Jeans není jen tak ledajaká další bavlněná příze. Tato příze je udržitelná a ekologická, protože je zpracována z materiálu, který by se jinak s největší pravděpodobností vyhodil. Recyklovaná bavlna pochází z postindustriálního džínového materiálu, který se rozpustí a vypere až na jednotlivá vlákna, která se následně znovu zpracují do podoby příze.

Výroba bavlny vyžaduje hodně vody, energie a práce. Recyklovaná bavlna je na druhé straně ekologickou alternativou k běžné bavlně, protože její výroba vyžaduje méně zdrojů. Podle Světového fondu na ochranu přírody (WWF) je k výrobě jednoho kilogramu bavlny potřeba asi 20 000 litrů vody, což odpovídá jednomu tričku a jedněm džínům. Recyklací bavlny snižujeme dopad textilního odpadu končícího na skládkách na životní prostředí, šetříme energii a šetříme vodu.

 

Pascuali Nepal

Dalším zástupcem značky Pascuali v našem e-shopu je Nepal. Složení příze Nepal je opravdu jedinečné: 60 % organická bavlna, 28 % len a 12 % kopřivy. Touto kombinací vznikla pevná a měkká příze, která je vhodná pro lehké letní oděvy, stejně jako pro doplňky na jaro nebo podzim. V přadenu o 50 g je navinuto 180 m a doporučená síla jehlic 3 - 4 mm.

Bavlna pro tuto veganskou přízi pochází z Indie, len a kopřiva z Nepálu. Příze je upředena a nabarvena v Itálii. 

Nepal má vynikající vlastnosti při nošení: bavlna je prodyšná, díky lnu je příze příjemná na dotek a kopřivové vlákno zajišťuje měkkost a jemný lesk. Díky tomu je Nepal dokonalým základem pro vzdušné topy, ale je dostatečně teplý na to, aby z něj byla pěkná celoroční příze.

Nepal se báječně hodí pro lehké svetry nebo kardigany, stejně jako na doplňky, jako jsou pletené nebo háčkované šály a šátky. S touto lehkou přízí se snadno manipuluje a je na pokožce velmi příjemná. To, čím vyniká, jsou jeho přirozené, živé barvy. Kromě toho je příze zvláště odolná; oděvy vyrobené z Nepalu se nevytahují a snadno se neopotřebovávají.

      

Prací prostředek na vlnu a kašmír

Jako poslední novinku od značky Pascuali jsme přivezli organický prací prostředek na vlnu a kašmír, který je obzvláště jemný a lze jej použít na všechny druhy přízí. Skládá se ze snadno biologicky odbouratelných složek a extraktu z mýdlovce - rostliny, která se k praní prádla používala již od středověku.

Prací prostředek je certifikován společností ECO-Control podle nejnovější normy NCP Nature Care Products Standard. Tato norma je ekologickým označením pro produkty každodenní péče včetně mycích a čisticích prostředků vyrobených z přírodních složek, které neznečišťují životní prostředí. 200 ml recyklovatelná skleněná láhev s dřevěným uzávěrem, pro 20 praní v ruce. Další informace k tomu pracímu prostředku si můžete přečíst přímo na našich stránkách.

 

V následujících týdnech plánujeme další novinky, především na léto, takže doporučujeme sledovat naše stránky a sociální sítě.

Přejeme krásné jarní dny a veselé Velikonoce,

Vaše CHLUPATÁ LAMA

Chlupata-lama-lamicka-www.chlupatalama.cz

Zpět do obchodu